Valiant Village
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Pomoc zainteresowanych;]

5 posters

Go down

Pomoc zainteresowanych;] Empty Pomoc zainteresowanych;]

Pisanie  Mc Megan Nie Sty 08, 2012 4:08 pm

WItam;] Przeczytałem waszą zapowiedź tibia.net.pl (tutti frutti)
Bardzo podoba mi się wasz projekt. Chciałbym jakoś wam pomóc. Ogólnie jestem mapperem.
Czasami z nudów bawię się grafikach. Jeśli potrzebujecie abym coś stworzył (mape/ może coś z grafiki) piszcie w tym dziale. Mam dużo wolnego czasu zwłaszcza że za 2 tyg ferje;] W ten czas mógłbym wam jakoś przyśpieszyć prace na serwerze.

Sam fakt iż na początek zaczyna się postacią (nie z magni ,a własną) zapewnicie sobie 100+ graczy na serwerze. Tak jak planujecie zrobić iż na początek wybieramy dowolny element jakim chcemy się posługiwać to jest zajebisty pomysł. Na pewnym poziomie(quest/lvl) możliwość nauki 2 elementu ,a po opanowaniu 2 elementów na pewnym poziomie możliwość ich połączenia(nowe techniki). W ten zapewnilibyście graczom na 100 lvl + kolejną chęć do zdobywania lvl ,ponieważ nadal czekają na nich nowe techniki do odblokowania.
W każdym bądź razie piszcie jeśli potrzebujecie jakiejś pomocy bo bardzo bym chciał aby sie wam udało;p

Mc Megan
Special Jōnin
Special Jōnin

Liczba postów : 3
Reputacja : 5
Wioska : Ame gakure no Sato

Powrót do góry Go down

Pomoc zainteresowanych;] Empty Re: Pomoc zainteresowanych;]

Pisanie  Memosyne Nie Sty 08, 2012 4:14 pm

Właśnie zastanawiamy się jak to będzie z tymi profesjami.
Jedni uważają, że postacie z anime/mangi będą miały większe branie, a inni
twierdzą, że to random ninja będzie górą. Dlatego uruchomiłem ankietę
i to chyba ona zadecyduje o tym kim będziemy grać.
Jednak jesteśmy bardziej nastawieni na anonimowych ninja.

Co do pomocy w mapie i grafikach to bardzo by się ona przydała.
Mapę robię sam, więc jeśli ktoś pomoże to będzie to o wiele szybciej.
Może nie jestem jakimś tam mistrzem w tworzeniu map :d

Może masz skype? Bo głównie wszyscy tutaj ze sobą rozmawiamy i tworzymy :d
Memosyne
Memosyne
Memo Cię uderza.
Memo Cię uderza.

Liczba postów : 49
Reputacja : 76
Wioska : Otogakure
Organizacja : Akatsuki

https://valiantvillage.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Pisanie  Jad Nie Sty 08, 2012 6:03 pm

Granie postaciami z mangi to jest standard. Sądzę, że takie odświeżenie bardzo się przyda i zapewni wam wielu graczy, bo ludzie z innych OTSów Naruto szukający odmiany albo nawet zainteresowani tym jak to będzie wyglądać z chęcią stworzy postać i zobaczy jak to wygląda. Jeśli mapa i grafiki będą ciekawe to zapewne zostaną i może to być OTS z dużą grywalnością tylko musicie dociągnąć to do końca i zrobić jakiś ciekawy i różnorodny system nauki jutsu żywiołowych. W każdym bądź razie trzymam kciuki, żeby to jakoś wyszło i będę sprawdzał forum. Jak będą open beta testy to napisze do swoich kumpli z WoSa i zobaczymy jak tam server.
Jad
Jad
Academy Student
Academy Student

Liczba postów : 1
Reputacja : 1

Powrót do góry Go down

Pisanie  Vking Nie Sty 08, 2012 9:13 pm

Można zrobić tak, że zaczynasz jako anonimowy ninja z jakiegoś klanu.
na przykład grając klanem Uchicha mam techniki ognia + sharingan, na poziomie 100 mogę sobie wybrać drugą naturę chakry jednak granie klanem Akimichi (jak wiemy Choji nie posługiwał się żadna naturą) daje nam tylko możliwosć bicia technikami z klanu. Tak samo z klanem Nara lub Aburame lecz np nie wybranie żadnego klanu umożliwia wzięcie 2 natur chakry.

Dodatkowo można by zrobić Taijutsu jako dodatkową "chakrę" - grupę technik. Mogłyby ją brać te postacie które są w mniej uprzywilejowanym klanie (np Uchiha ma sharingan + 2 natury a Akimichi ma tylko 1 "naturę") wtedy taki "bezklanowiec" zaczynałby z taijutsu i dobierał dwie natury na 50 i 100

Bijuu - gdzies na mapie respi się demon i jak się go ubije (na 500 lvl) to ma się 1% szans na zdropienie np "Sanbi seal" można to użyć na sobie i teraz mamy 30% szans powodzenia zapieczętowania jeśli sie uda dostajemy bonus do chakry (~5k) i hp (~2k) oraz kilka nowych technik lub kolejna naturę chakry w tym wypadku suiton, jeśłi pieczętowanie zakończy się fiaskiem postać ginie. Można by zrobić tak że aby zapobiec sprzedaży demonów "demon seal" będzi itemkiem któ¶ego nei da się wsadzić do eq (tak jak piłka w tibi) i trzeba go użyć od razu z ciała demona lub będzie ciałem demona. Jeszcze zamiast normalnego respa mogą być bardzo żadkie raidy demona na jakąś wiochę.

Jak jeszcze coś wymyślę to napiszę
Vking
Vking
Genin
Genin

Liczba postów : 13
Reputacja : 13

Powrót do góry Go down

Pisanie  Memosyne Pon Sty 09, 2012 5:44 am

@Legenda

1) Przy zakładaniu konta wybierasz jedną z chyba pięciu natur chakry.
Drugą możesz uzyskać od danego lvla, za questa / misję. Druga natura
chakry będzie przydzielana losowo. Z dwóch żywiołów powstanie 3,
według schematu z Naruto.

2) Taijutsu to będzie styl walki a nie natura chakry. W taijtusu będziemy mogli
awansować bijąc z ręki lub z rękawicy.

3) Co do Bijuu na razie oni nie myśleliśmy. Przewidziane są najazdy Akatsuki i HEBI
oraz zapewne Paina i jego 6 ścieżek. Co dalej? To się okaże wkrótce.
Memosyne
Memosyne
Memo Cię uderza.
Memo Cię uderza.

Powrót do góry Go down

Pisanie  Legenda Pon Sty 09, 2012 1:14 pm

a 7 mistrzów miecza bedzie Very Happy
jak juz jest 1 (kisame) to niech bedze i 6 Very Happy
Legenda
Legenda
Genin
Genin

Liczba postów : 17
Reputacja : 22

Powrót do góry Go down

Pisanie  Memosyne Pon Sty 09, 2012 2:10 pm

Co do 7 mistrzów miecza to nie wiem. Jest ich trzech bo : Kisame i Suigetsu, Zabuza.
Chociaż Suigetsu niby nie jest członkiem tylko zdobył miecz Zabuzy.
Memosyne
Memosyne
Memo Cię uderza.
Memo Cię uderza.

Powrót do góry Go down

Pisanie  Mc Megan Sro Sty 11, 2012 5:30 pm

Jeśli kiedyś chcielibyście wprowadzić 9 bijuu to radził bym to zrobić na podstawie włąsnej sagi. Aby móc z nim porozmawiać trzeba wypełnić jakies tam misjie. Gdy mamy możliwość rozmowy to oczywiście trzeba zdobyć jego zaufanie. No a potem oczywiście jeśli przyjdzie na to czas poprosić go (wejście w siebie) albo pokonac czy coś w tym rodzaju;d a te bestie które nikt nie złapie będa dalej pustoszyć miasto;] Czym więcej ogonów tym trudniej do złapania. A jeśli gracz przestaje grać i po jakimś czasie usuwa się jego postać bijuu powraca tam gdzie można go spotkać;]
A by było trudniej najlepiej wprowadzić czas kiedy można z nim porozmawiać np. wtorek (dla utrudnienia wprowadzić od której do której). Bo bijuu ogólnie powinny co jakiś czas atakowac też miasta;p
W sprawie pomocy nad ots pisz na gg. Tam łatwiej się dogadać (wyślę na pw).

Mc Megan
Special Jōnin
Special Jōnin

Liczba postów : 3
Reputacja : 5
Wioska : Ame gakure no Sato

Powrót do góry Go down

Pisanie  Vking Sro Sty 11, 2012 9:16 pm

po przeczytaniu powyższego postu dostałem niejakiego natchnienia i mam w chu.... to znaczy dużo pomysłów. Po pierwsze niech bijuu się uwalnia po pierwszej śmierci jego właściciela wtedy będą trwały wojny o to kto go posiądzie, po drugie zdobywanie zaufania demona może polegać na pisaniu w czasie rozmowy słów-kluczy, żeby się udało należy mieć załuzmy 10 pkt u demona ale to nie jest takie proste bo działające słowa się zmieniają z każdą godziną a za nie udaną rozmowę tracimy połowę hp, np we wtorek o 13:15 żeby zdobyć pkt należy powiedzieć "friendship" ale w czwartek o 13:15 słowo jest jeszcze inne żeby dodatkowo utrudnić można ustalić przedziały czasowe w których nie ma żadnego działającego słowa.

na razie tyle, resztę pomysłów przedstawię w odpowiednim czasie Very Happy szkoda że walki z demonami i bosami t daleka przyszłość ale cóż, będę czekał.
Vking
Vking
Genin
Genin

Liczba postów : 13
Reputacja : 13

Powrót do góry Go down

Pisanie  Memosyne Czw Sty 12, 2012 5:50 am

Ogólnie dwa ostatnie pomysły wzorowane są na ostatnich chapterach mangi.
Oczywiście postaramy się przeanalizować pomysły i wykorzystać je w projekcie.

Jednak zrobił się trochę offtop.
/Zamykam. Propozycje możecie składać teraz w nowy temacie : Wasze pomysły.
Memosyne
Memosyne
Memo Cię uderza.
Memo Cię uderza.

Powrót do góry Go down

Pisanie  Sponsored content